• Mapa weba
  • English

logo


  • Naslovnica
  • o Centru
    • Ostvarivanje prava na pristup informacijama
    • Osnivanje, zakonski akti i djelatnosti
    • Ustrojstvo
    • Sjedište i kontakti
    • Vizija – Misija – Ciljevi
    • Kvalifikacijska struktura zaposlenika
    • Godišnja izvješća i planovi rada
    • Cjenici
  • Ustrojstvene jedinice
    • Ured ravnatelja
    • Zavod za zaštitu bilja
    • Zavod za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo
    • Zavod za sjemenarstvo i rasadničarstvo
    • Zavod za voćarstvo i povrćarstvo
    • Zavod za tlo
  • Vijesti
  • Javna nabava
  • Publikacije
    • Zavod za zaštitu bilja
    • Zavod za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo
    • Zavod za sjemenarstvo i rasadničarstvo
    • Zavod za voćarstvo i povrćarstvo
    • Zavod za tlo
  • Obrasci
    • Zavod za zaštitu bilja
    • Zavod za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo
    • Zavod za sjemenarstvo i rasadničarstvo
    • Zavod za tlo
  • Kontakti
  • eng


Cjenici usluga – ZVV

Naknade za poslove Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo koje su propisane pravilnikom

Redni broj NAZIV PROPISA broj Narodnih Novina
1. Pravilnik o visini naknade troškova za obavljanje usluga u području vinogradarstva i vinarstva NN 7/97, 57/00, 137/12 i 142/13

Naknade za poslove Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo koje nisu propisane
Pravilnicima i drugim aktima koji se primjenjuju na rad Centra

Opis posla Iznos u kunama
1. Naknada za izdavanje dokumenta za proizvod u izvozu (EU i „non EU“), na hrvatskom ili engleskom jeziku; utvrđuje se za svaki slučaj posebno; uključuje naknadu za analitičke parametre koji se po zahtjevu ispituju i administrativni trošak, po svakom izdanom dokumentu u iznosu 70,00
2. Naknada ispitivanja kakvoće tijekom upravnog postupka izdavanja rješenja za promet u slučaju da uzorak ne zadovoljava senzornom kakvoćom, za količinu vina preko 20 hL 700,00
3. Naknada u slučaju negativne senzorne kakvoće, za količinu vina do 20 hL za vina bez „KZP“, sortna vina i vina bez ZOI-a, voćna vina 500,00
4. Naknada ispitivanja kakvoće tijekom upravnog postupka izdavanja rješenja za promet, u slučaju da uzorak ne zadovoljava fizikalno kemijske parametre kakvoće 350,00
5. Naknada ispitivanja kakvoće tijekom upravnog postupka izdavanja rješenja za promet: 
– Vina od posušenog grožđa,
– Vina od prezrelog grožđa.
Naplaćuju se prema visini naknada za specijalna vina sukladno Pravilniku o visini naknada troškova za obavljanje usluga u području vinogradarstva i vinarstva (NN 7/97, 57/00, 137/12, 142/13).
    Naknada ispitivanja kakvoće tijekom upravnog postupka izdavanja rješenja za promet: 
– aromatiziranog vina,
– aromatiziranog pića na bazi vina,
– aromatiziranog koktela na bazi vina.
Naplaćuju se prema visini naknada za specijalna vina sukladno Pravilniku o visini naknada troškova za obavljanje usluga u području vinogradarstva i vinarstva (NN 7/97, 57/00, 137/12, 142/13).
6. Naknada u inspekcijskom postupku po zahtjevu Ministarstva poljoprivrede za fizikalno kemijsku analizu i mišljenje 250,00
7. Naknada u inspekcijskom postupku po zahtjevu Ministarstva poljoprivrede za fizikalno kemijsku i snezornu analizu i mišljenje 550,00
    Naknada u inspekcijskom postupku po zahtjevu Ministarstva poljoprivrede za fizikalno kemijsku analizu jakih alkoholnih pića i izdavanje mišljenja o sukladnosti proizvoda sa zakonskim propisima
- Ukupne hlapive tvari (hlapive komponente i hlapiva kiselost) i metanol (g/hL na 100% vol. alkohola) 500,00
- Hlapive komponente i/ili metanol (g/hL na 100% vol. alkohola) 450,00
- Viši alkoholi (g/hL na 100% vol. alkohola) 450,00
- Stvarna alkoholna jakost (% vol.) 70,00
- Ukupni šećer (g/L) 30,00
- Esteri (g/hL na 100% vol. alkohola) 50,00
- Izdavanje mišljenja o sukladnosti proizvoda sa zakonskim propisima 50,00
   Naknada u inspekcijskom postupku po zahtjevu Ministarstva poljoprivrede za izotopne analize i izdavanje popratnog stručnog mišljenja
- Određivanje omjera stabilnih izotopa 13C/12C etanola vina i izdavanje popratnog stručnog mišljenja 650,00
- Određivanje omjera stabilnih izotopa 18O/16O u vodi vina i/ili mošta i izdavanje popratnog stručnog mišljenja 500,00
   Naknada u inspekcijskom postupku po zahtjevu Ministarstva poljoprivrede za određivanje koncentracija olova, arsena i kadmija u vinu i izdavanje popratnog stručnog mišljenja 250,00
   Naknada za fizikalno kemijsku analizu vina iz uvoza ili unosa radi ocjene sukladnosti proizvoda (usporedba s podacima navedenim u V.I.1. dokumentu ili pratećem dokumentu) i izdavanje pratećeg mišljenja
- Relativna gustoća (20°C/20°C), 20,00
- Gustoća (g/cm³), 20,00
- Stvarni alkohol (% vol.), 40,00
- Ukupni alkohol (% vol.), 35,00
- Reducirajući šećeri (g/L), 35,00
- Ukupni šećeri (g/L), 35,00
- pH, 20,00
- Ukupni suhi ekstrakt (g/L), 40,00
- Ukupna kiselost (izražena kao miliekvivalenti po litri ili grami vinske kiseline po litri ili grami sulfatne kiseline po litri), 20,00
- Hlapiva kiselost (miliekvivalenti po litri ili grami octene kiseline po litri ili grami sulfatne kiseline po litri), 30,00
- Ukupni SO2 (mg/L), 30,00
- Slobodni SO2 (mg/L), 30,00
- Limunska kiselina (mg/L), 80,00
- Tlak CO2 (bar), 30,00
- Izdavanja mišljenja o sukladnosti proizvoda sa V.I.1. dokumentom ili pratećim dokumentom 50,00
8. Troškovi u postupku izrade „KZP“ prijedloga (zaštita zemljopisnog podrijetla vina) – utvrđuju se za svaki slučaj posebno i uključuju obradu predmeta i troškove očevida. Troškovi za stručno administrativnu obradu i izdavanje prijedloga tri istovremena zahtjeva 500,00 za svaki slijedeći zahtjev 150,00
9. Troškovi „KZP“ očevida – podrazumijevaju stvarne troškove putovanja i dnevnica, a dijele se na podnositelje zahtjeva koji su uključeni u jednom izlasku na teren. dnevnice + 2,00 kn po km + cestarina
10. Troškovi izrade specifikacija za oznake izvornosti, tradicionalne izraze i sl., kada postoje podaci (Usluga obuhvaća: izradu studije, obradu podataka praćenja klimatskih i zemljišnih uvjeta, količine i kakvoće grožđa, količine i kakvoće vina). Kada je potrebno prikupljati podatke, provoditi ispitivanja kakvoće i provoditi terenski rad, definiranoj visini naknade dodaju se stvarno utvrđeni troškovi koji se obračunavaju prema internom cjeniku.Visina naknade može biti i manja, ovisno o zahtjevnosti izrade specifikacije i dostupnosti podataka. 15.000,00
11. Evidencijske markice (vrpce), sukladno Zakonu o vinu (NN 96/03, 25/09, 22/11, 55/11, 82/13, 14/14)  Ugradbena markica 0,03
Samoljepljiva markica i markica na roli 0,05
Samoljepljiva markica
Pravokutna na arku
0,10
12. Naknade za izdavanje rješenja za voćna vina svih kategorija, sukladno Zakonu o vinu (čl. 59.), odnosno Pravilniku o voćnim vinima (NN 73/06, 24/11, 28/11, 62/11, 82/11, 120/12, 59/13) - Naplaćuju se prema visini naknada za stolna vina bez kzp-a, prema Pravilniku o visini naknada troškova za obavljanje usluga u području vinogradarstva i vinarstva (NN 7/97, 57/00, 137/12, 142/13).
13. Naknade za izdavanje rješenja za promet vinskog octa i voćnog octa svih kakvoća, sukladno Zakonu o vinu (čl. 59.), odnosno Pravilniku o vinskom i voćnom octu (NN 121/05, 53/06, 26/11) - Naplaćuju se prema visini naknada za stolna vina bez kzp-a, prema Pravilniku o visini naknada troškova za obavljanje usluga u području vinogradarstva i vinarstva (NN 7/97, 57/00, 137/12, 142/13).
14. Analize po zahtjevima za osobne potrebe ili specifičnim zahtjevima u izvoznom postupku
CJELOKUPNA FIZIKALNO-KEMIJSKA ANALIZA
1) Vino – referentne metode (relativna gustoća (20°C/20°C), stvarni alkohol (% vol.), ukupni ekstrakt suhi (g/L), reducirajući šećeri (g/L), pepeo (g/L), pH, ukupna kiselost kao vinska (g/L), hlapiva kiselost kao octena (g/L), slobodni SO2 (mg/L), ukupni SO2 (mg/L)). 450,00
2) Vino – referentne metode (relativna gustoća (20°C/20°C), ukupni ekstrakt suhi (g/L), pepeo (g/L), slobodni SO2 (mg/L), ukupni SO2 (mg/L)
+ FT IR metode (stvarni alkohol (% vol.), smjesa glukoze i fruktoze (g/L), pH, ukupna kiselost kao vinska (g/L), hlapiva kiselost kao octena (g/L)
350,00
3) Pjenušavo, gazirano ili biser vino – referentne metode (relativna gustoća (20°C/20°C), stvarni alkohol (% vol.), ukupni ekstrakt suhi (g/L), reducirajući šećeri (g/L), pepeo (g/L), pH, ukupna kiselost kao vinska (g/L), hlapiva kiselost kao octena (g/L), slobodni SO2 (mg/L), ukupni SO2 (mg/L), tlak CO2 (bar)) 450,00
4) Ocat
referentne metode (stvarni alkohol (% vol.), ukupna kiselost kao octena kiselina (g/L), slobodni SO2 (mg/L), ukupni SO2 (mg/L)).
280,00
5) Voćno vino
referentne metode (stvarni alkohol (% vol.), ukupni ekstrakt suhi (g/L), ukupni šećeri (g/L), pepeo (g/L), pH, ukupna kiselost kao jabučna (g/L), hlapiva kiselost kao octena (g/L), slobodni SO2 (mg/L), ukupni SO2 (mg/L))
450,00

I. Fizikalno-kemijska analiza mošta, vina i voćnih vina
(po zahtjevima za osobne potrebe ili specifičnim zahtjevima u izvoznom postupku)

1) Relativna gustoća (20°C/20°C) 40,00
2) Stvarni alkohol (% vol) 60,00
3)  Ukupni ekstrakt (g/L) 60,00
4) Reducirajući šećeri (g/L) 50,00
5) Pepeo (g/L) 60,00
6) pH 30,00
7) Ukupna kiselost kao vinska (g/L) 40,00
8) Hlapiva kiselost kao octena (g/L) 40,00
9) Slobodni SO2 (mg/L) 60,00
10) Ukupni SO2 (mg/L) 60,00
11) Saharoza (g/L) 60,00
12) Ukupni šećer (g/L) 50,00
13) Ukupna kiselost kao jabučna (g/L) 40,00
14) Limunska kiselina (mg/L) 120,00
15) Vinska kiselina (g/L) 120,00
16) Jabučna kiselina (g/L) 120,00
17) Mliječna kiselina (g/L) 120,00
18) Glicerol (g/L) 120,00
19) Glukonska kiselina (g/L) 120,00
20) Sorbinska kiselina (mg/L) 120,00
21) Metavinska kiselina kvalitativno 120,00
22) Ukupni fosfor (g/L) 50,00
23) Određivanje tlaka CO2 (bar) 40,00
24) Smjesa glukoze i fruktoze (g/L) 120,00
25) Glukoza (g/L) 120,00
26) Fruktoza (g/L) 120,00
27) Ukupni fenoli (mg/L) 180,00
28) Ukupni antocijani (mg/L) 180,00
29) Intezitet i indeks boje 80,00
30) Hlapive komponente i metanol (plinska kromatografija) 650,00
31) Kalij (mg/L) 100,00
32) Kalcij (mg/L) 100,00
33) Natrij (mg/L) 100,00
34) Magnezij (mg/L) 100,00
35) Cink (mg/L) 100,00
36) Bakar (mg/L) 100,00
37) Željezo (mg/L) 100,00
38) Olovo (mg/L) 100,00
39) Arsen (mg/L) 100,00
40) Kadmij (mg/L) 100,00
41) Kalibriranje piknometar 200,00
42) Šećer u moštu (°Oe) refraktometrijski 20,00
43) Pojedinačni parametar FTIR metodom (stvarni alkohol (% vol.), smjesa glukoze i fruktoze (g/L), pH, reducirajući šećeri (g/L), ukupna kiselost kao vinska (g/L), hlapiva kiselost kao octena (g/L)) 25,00
44) 4 parametra po izboru FTIR metodom i 1 parametar referentnom metodom (relativna gustoća (20°C/20°C), reducirajući šećeri (g/L), ukupni ekstrakt suhi (g/L), pepeo (g/L), slobodni SO2 (mg/L), ukupni SO2 (mg/L)) 115,00
45) 4 parametra po izboru FTIR metodom i 2 parametra referentnom metodom (relativna gustoća (20°C/20°C), reducirajući šećeri (g/L), ukupni ekstrakt suhi (g/L), pepeo (g/L), slobodni SO2 (mg/L), ukupni SO2 (mg/L)) 150,00
46) 4 parametra po izboru FTIR metodom i 3 parametra referentnom metodom (relativna gustoća (20°C/20°C), reducirajući šećeri (g/L), ukupni ekstrakt suhi (g/L), pepeo (g/L), slobodni SO2 (mg/L), ukupni SO2 (mg/L)) 200,00
47) Izdavanje mišljenja za sukladnost proizvoda JAP sa zakonskim propisima (fizikalno-kemijska kvaliteta) na zahtjev 100,00
48) Izdavanje mišljenja o sulfitiranju vina na zahtjev 50,00

II. FIZIKALNO-KEMIJSKA ANALIZA JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA (JAP) (po zahtjevima za osobne potrebe)

49) Stvarni alkohol (% vol) 100,00
50) Ukupna kiselost kao octena (mg/L.) 70,00
51) Esteri (mg/L.a.a.) 70,00
52) Ukupni suhi ekstrakt (g/L) 70,00
53) Hlapive komponente i metanol (plinska kromatografija)* 650,00
54) Ukupni šećer (g/L) 50,00
55)Ukupne hlapive tvari (hlapive komponente i hlapiva kiselost) i metanol (g/hL na 100% vol. alkohola) 700,00
56) Hlapiva kiselost kao octena (mg/L) 70,00

III.FIZIKALNO-KEMIJSKA ANALIZA OCTA (Po zahtjevima za osobne potrebe)

57) Stvarni alkohol (% vol) 100,00
58) Ukupna kiselost kao octena kiselina (g/L) 50,00
59) Slobodni SO2 (mg/L) 60,00
60) Ukupni SO2 (mg/L) 70,00
15. Kontrola kvalitete rezultata ispitivanja – interni referentni materijal – uzorci za usporedbu 0,187 L 40,00
16. Edukacija za provedbu klasičnih analiza 500,00/dan
17. Edukacija za provedbu instrumentalnih analiza 800,00/dan

*acetaldehid, etilacetat, acetal, metanol, propan-1-ol,2-metilpropan-1-ol, butan-1-ol, butan-2-ol,
2-metilbutan-1-ol, 3-metilbutan-1-ol

Cijene su izražene bez PDV-a

Cjenici usluga

  • Cjenik Zavoda za zaštitu bilja
  • Cjenik Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo
  • Cjenik Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo


Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo od 1. siječnja 2019. godine nastavlja s radom pod nazivom Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Ulaz na staru web stranicu
 

HAPIH-logo-boja

 

Croatian Center for Agriculture, Food and Rural Affairs from 1 January 2019 is working under new name Croatian Agency for Agriculture and Food.

Enter old site